Супа от тиквички с картофи и ориз

АнабелАнабелНовак
29/11/2018
"Поглезете стомаха си с лека и ненатоварваща стомаха пролетна супичка с тиквички и ориз "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 128
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се почистват и нарязват на дребно. Тиквичката се обелва и нарязва на кубчета, след което заедно с лука и моркова се слагат в тенджера с подсолена вода. Налива се малко олио и супата се слага на котлона да ври.

След като зеленчуците започнат да омекват, се прибавят картофите, нарязани на средно големи парчета, а след тях и измитият ориз.

Малко преди да са се сварили картофите и оризът, се прибавят смлените домати. Супата се оставя да поври още малко, след което се отстранява от котлона.

Поръсва се с нарязан на ситно копър и смлян черен пипер. След като поизстине малко, се застройва с разбито яйце с кисело мляко.

Застройката не се излива наведнъж, а първо се разрежда с малко от бульона на супата от тиквички, като непрекъснато се разбърква.

След това се излива на тънка струйка в тенджерата, пак при непрекъснато бъркане, за да не се пресече яйцето. Поднасяме нашата зеленчукова супа, докато е още топла.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар