Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Шунка, печена във фолио

Шунка, печена във фолио

Шунка, печена във фолио2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • свинско месо - 2 кг без кости
  • сланина - 100 г пушена
  • моркови - 3 - 4 бр
  • черен пипер - на вкус, млян
  • дафинов лист - на вкус, стрит
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте парчето обезкостено свинско месо и го подсушете с кухненска хартия.

Направете с остър нож дълбоки разрези в него и го шпиковайте с нарязаните на сламки моркови и сланината.

Натрийте със солта, черния пипер и стрития дафинов лист.

Увийте така подготвеното шпиковано месо с няколко листа фолио и го поставете в тава.

Първите 10 мин печете на 250°С, а после – на 160°С.

Проверете готовността на месото, като продупчите фолиото с клечка и ако тя влезе в месото без съпротива, шунката е готова.

Извадете от фурната, изчакайте да изстине и махнете фолиото.

Нарежете шунката на тънки резени и сервирайте.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: