Универсален бял сос

30/11/2018
"Белият сос е подходящ за печено и задушено месо, варена и печена риба и зеленчуци."
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 745
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на дребно магданозения корен и лука и ги задушете в маслото. Посолете и извадете от тигана.

В същата мазнина запържете брашното, като внимавате цвета му да не се промени.

Добавете бульона и оставете да ври около 45 мин.

Сипете задушените зеленчуци 20 мин преди края на варенето, а преди да свалите соса от огъня – виното и смления чесън.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар