Пухкав кекс с тиква и какао

24/11/2018
"Защото кексът винаги е по-хубав, когато е приготвен с тиква и много любов "
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 450
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 2 ч.ч. пресято
  • бакпулвер - 3 ч.л.
  • сода - 2 ч.л.
  • канела - 2 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • ванилова есенция
  • захар - 2 ч.ч.
  • олио - 100 мл
  • тиквено пюре - 2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • какао - 4 с.л. на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включваме фурната на 180 градуса с вентилатор.

Приготвяме си формата за кекс, като я намасляваме и поръсваме с брашно. В купа сипваме брашното, което предварително сте пресяли със сито.

Добавяме бакпулвера, содата, канелата, индийското орехче, джинджифила и солта и оставяме настрана. В друга купа слагаме захарта, добавяме олиото и разбиваме.

Добавяме ваниловия екстракт, тиквеното пюре и разбъркваме. След това прибавяме едно по едно яйцата и добавяме сухите съставки към сместа, разбъркваме всичко докато стане хомогенна смес.

Сместа разделяме на 2 части. В едната добавяме какаото и разбъркваме добре, за да не останат бучки. Започваме да изсипваме първо от едната смес, след това от другата и така до свършването им.

Поставяме във фурната и печем за около 60 минути до суха клечка. Вадим сладкиша от фурната и оставяме да изстине, след което нарязваме.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар