Начин на приготвяне
От пилешките гърди се оформят пържоли. Поръсват се с бял пипер, заливат се с виното и се оставят да се мариноват.
Морковите се бланшират и след това измиват със студена вода
Оформя се ролето, като във всяка пържола се поставя кисела краставичка, морков, червена чушка, съвсем малко розмарин и пушено сирене и няколко пера пресен лук. Ролето се фиксира с клечки за зъби.
Правят се торбички от алуминиево фолио, в тях се поставя ролето, добавя се по малко от виното, в което е мариновано месото. Торбичката се затваря. Подреждат се в тавичка и се пекат на силна фурна за 10 минути, след което се намалява на слабо и се пече още 30 минути.
След изпичане ролетата се оставят да се охладят.
Реже се кашкавал и се завива около ролето, цялото роле се завива в бутер тесто.
Пече се до изпичане на бутер тестото.