Начин на приготвяне
Каймата се омесва със ситно нарязаната сланина, намачкания чесън, добре изцедените хлебни трохи от млекото и леко разбитото яйце. Подправя се със сол и малко черен пипер. Оставя се в хладилник за около половин час.
Оформят се малки кръгли кюфтенца и леко набрашнени се пържат в загретия зехтин, докато порозовеят отвън, но не до пълната им готовност. Изцеждат се и се подреждат на дъното на пръстен гювеч.
В мазнината от пърженето на кюфтенцата се запържва ситно нарязан лук и когато започне да омеква, се добавят лъжичка брашно, щипка червен пипер, бялото вино, дафиновия лист и малко вода. Оставя се да поври за около 2 - 3 минути и се излива върху кюфтенцата.
Вари се на бавен огън, докато кюфтенцата са напълно готови, като от време на време разклащаме гювеча, за да не залепнат.
Малко преди края на готвенето се добавя сол на вкус и нарязаните на ленти печени и обелени чушки.
Вкусни кюфтенца по кантабрийски!