az dobavqm o6te 2 qica ,cqla kofi4ka kiselo mlqko, bakpulver 1 4aena laji4ka ,podpravki rigani, sol na fkus i bra6no kolkoto da se polu4i kato testo za pala4inki i zalivam musakata.
01.04.2021 08:33
2
1
Веситуу
Люската, кажи тънкостите де, нека и ние се научим!
26.09.2015 14:42
2
marin
всички задравяте да сложите и малко сол кам заливката
19.07.2014 17:18
5
лори
Едно малко допълнение винаги брашното се смесва с киселото мляко да се получи хомогенна смес и после яйцата се добавят.
04.12.2013 16:47
6
1
Таня
Добавям малко олио и брашно. Става великолепна застройка.
02.12.2013 01:49
пепа
аз лятото слагам и патладжан и става
много вкусна
24.11.2013 19:09
1
4
333
Че защо пък само с прясно мляко . Аз я правя с кофичка кисело мляко и 2 яйца и понякога когато искам мусаката да е по-лека даже не слагам брашно, става супер. Кашкавал се слага, но не е задължително и не е голяма тънкост, както пишат по-долу, защото като изстине не е хубаво с кашкавал.
23.11.2013 19:18
15
Людмила Ламбева
застройка за мусака се прави с прясно мляко ,а с кисело мляко се залива дроб сърма това е най- правилно!
23.11.2013 18:41
8
5
Цецо
има само една заливка за мусака - с прясно мляко! друго не признавам.. :)
23.11.2013 14:35
10
4
Петя
Също така бих искала да добавя, че ако се прави този тип заливка, то в киселото мляко се добаввя и 1/2 ч.л. сода бикарбонат,като преди да се разбърка с киселото мляко сода се гаси с няколко капки оцет или сок от лимон.
21.11.2013 10:46
7
Люската
Първо - застройка се прави на супи, а не на мусака, мусаката има заливка! И второ - който не знае името естествено, че не знае и как се прави. Хубавата заливка за мусака има и кашкавал и т.н. тънкости, не е само да разбиеш 3 яйца с кисело мляко и брашно :)
20.11.2013 19:13
5
3
КРАСИ
И АЗ Я ПРАВЯ СЪС БЕШАМЕЛ СТАВА МНОГО ХИБАВА ДАЖЕ И В КИПАР Я ХАРЕСАХА
много вкусна