Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Вземете твърди без колови домати, разрежете ги на половинки, подредете в компотени буркани, като на всеки кат домати слагате по една шепа нарязан лук на колелца и на дребно нарязан чесън и накъсани листенца магданоз. Залейте с вряла вода и покрийте с капачки за да се затоплят поне 20 мин. Излейте водата обратно в тенджера и я кипнете. През това време на всеки буркан сложете по 1 с.л. сол, 2 с.л. захар, 50 мл. ябълков оцет, 1 с.л. зехтин (или рафинирано олио) и 1 ацетизал (аспирин). Залейте буркани с вряла вода, запечатайте с капачки и обърнете буркани с капачките надолу. Покрийте с някаква голяма кърпа или одеяло да престоят 24 ч.
Забравих да допълня, че подправките по вкусът ви също можете да сложите на дъното на буркана.
Добър апетит и НАЗДРАВЕ! ;)
25.09.2021 21:04
Стела
Стела
Това стерилизира ли се ?
24.08.2011 14:26
2