Тази рецепта коментираха

Анонимен
Радост
Радост
Оригиналните Пататас Бравас се приготвят по съвсем различен начин. Варят се картофи до полу-готовност, обелват се и се нарязват на големи кубчета. Пържат се до златисто в сгорещена мазнина. Изваждат се и се изцеждат от мазнината. Сосът, необходим за заливката се приготвя по следния начин- в малко мазнина се запържва много ситно нарязана люта чушка, добавя се доматено пюре, ситно нарязан чесън (може и на прах). Оставя се сместа на тих огън за около 10 мин. и се излива върху готовите картофи. Много подходящо мезе за бира или червено вино. Добър апетит!
02.08.2012 16:56
2
палома
палома
обичайните пататас бравас са пържени картофи със сос от кетчуп,майонеса,лют сос,пипер,коняк
10.06.2012 02:47
Радост
Радост
Рецептата е добра, само искам да поясня, че името на ястието не е Пататос Бравас, а Пататас Бравас....типично мезе в испанските барове и аз го обожавам!!
19.04.2012 14:46