Ezine.bg»Рецепти»Салати»Гурме салата

Гурме салата

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Гурме салата2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Това не е има на салата, това е титла! Опитайте и ще разберете защо"

Необходими продукти

  • рукола - 150 - 200 г
  • телешко месо - 250 г
  • вино - за накисване на месото
  • домати - 5 - 6 броя чери доматчета
  • лук - 1 стрък зелен
  • див лук - 3 стръкчета
  • лимони - няколко резена
  • за дресинга
  • зехтин - 30 мл
  • оцет - 2 - 3 с.л. балсамов
  • кайенски пипер - на вкус
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От телешкото се оформят тънки резени. Накиснете месото във виното за няколко часа - най-добре от предния ден. След това го отцедете и го изпечете на добре намазнена плоча, като накрая го овкусите със сол и черен пипер.

Почистените листа рукола се слагат в голяма чиния, отгоре се разпределят нарязаните чери доматчета, зелен и див лук (ситно нарязани). Отгоре се слагат парчетата месо, а отстрани няколко резена лимони.

Разбиват се заедно балсамовия оцет, зехтина с подправките и салатата се залива непосредствено преди поднасяне.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: