Начин на приготвяне
Сварете, обелете и намачкайте картофите. Объркайте пюрето с яйцата, мекото масло и прясното мляко, подправките и объркайте много добре заедно с натрошеното или настъргано сирене.
Всички продукти за плънката - морковите, сварените яйца, колбаса и киселите краставички, нарежете на лентички.
Застелете правоъгълна тава с хартия за печене. Леко я намазнете и поръсете с галета. Разстелете отгоре картофеното пюре и го загладете. Дебелината на блата трябва да е до 2 см. Пъхнете го да се запече в загряна на 220 градуса фурна за около 10-15 минути или до лек загар.
Извадете и отгоре разпределете нарязаните продукти за плънката и поръсете с малко индийско орехче. Върнете да се запече за още 10 минути. Извадете с хартията върху кърпа и с помощта на хартията завийте на стегнато руло внимателно, като отлепяте постепенно хартията от картофеното руло.
Увийте картофеното руло стегнато в кърпата и оставете така да се охлади.