Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Бирена супа със свинско

Бирена супа със свинско

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Бирена супа със свинско1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Свинско и бира, но в течен вариант за ценители"

Необходими продукти

  • свинско месо - 500 г, нарязани на парчета
  • лук - 1 голяма глава
  • боб - 800 г смесени бобени зърна, може и от консерва, сварен
  • бира - 1 л тъмна
  • бульон - 500 мл телешки
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в тиган и добавете нарязания лук и свинското. Разбърквайте регулярно за около 8 минути или докато лукът напълно омекне и месото се запържи отвсякъде.

Долейте бирата и бульона и оставете да къкри с полузатворен капак за около 60 минути. Залейте върху сварения боб и върнете на котлона. Оставете да къкри за още около 20 минути.

Поднесете бирена супа със свинско с препечен хляб.

Рейтинг

3.4
51
41
32
21
10
Дай твоята оценка: