Ezine.bg»Рецепти»Салати»Салата Виктори

Салата Виктори

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Салата Виктори2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Всяка салата, в която има бекон, може да се разглежда като победа на вкуса над диетата"

Необходими продукти

  • маруля - 4 листа
  • яйца - 2 броя сварени
  • маслини - 10 броя
  • репички - 4 - 5 броя, за декорацията
  • бекон - 150 г
  • соев сос - 2 с.л.
  • оцет - 1 - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бекона на ситни ленти и ги запържете в сух тиган на умерен котлон.

Почистената маруля накъсайте в купа. Добавете маслините, бекона и нарязаните на четвъртинки сварени яйца.

По периферията на чинията направете украса от репичките, като ги нарежете по интересен начин.

Поръсете салатата с малко сол, соевия сос, оцета и олиото. Поднесете салата Виктори веднага.

Рейтинг

3.6
51
42
31
21
10
Дай твоята оценка: