ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Глазирани пилешки крилца със сладко от кайсии

Глазирани пилешки крилца със сладко от кайсии

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
4k
Глазирани пилешки крилца със сладко от кайсии
27/10/2007
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне120 мин.
Готвене30 мин.
Общо150 мин.
"Страшно апетитни Глазирани пилешки крилца със сладко от кайсии за тези, които не се боят да се изцапат !"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - крилца - 2 кг.
  • сос - барбекю 100 гр.
  • сладко - от кайсии 100 гр.
  • винен оцет - бял 2 с. л.
  • соев сос - 2 с. л.
  • доматено пюре - 1 с. л.
  • сусамово олио - 1 с. л.
  • чесън - 2 скилидки
  • вода - 100 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрязват се краищата на крилцата и се изхвърлят (могат да бъдат използвани за пилешки бульон) и се разрязват на две части. Измиват се под течаща вода и се подсушават върху кухненска хартия.

Всички продукти за маринатата, като чесънът се пресова, се смесват в купа.

В плитка тава се нареждат крилцата и се заливат с маринатата. Престояват в хладилника една нощ.

В тава, която е намазана с олио се нареждат крилцата на разстояние. Долива се около 100 мл вода.

Пекат се около 25 - 30 минути, в предварително загрята фурна на 180 - 200 градуса, като се намазват 2 пъти с маринатата.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: