Бързи кашкавалки

26/08/2012
А. Борисова
отА. БорисоваНовак
"Бързи, вкусни и с малко продукти. Точно такива са и тези кашкавалки, които се приготвят за отрицателно време, а са неустоимо вкусни и пухкави."
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции8-10 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо118 452
  • Преглеждания за месеца291
  • Преглеждания за седмицата40
  • Коментари20 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа и добавете разтворената в киселото мляко сода, настъргания кашкавал и малко сол на вкус.

Бъркайте, докато се получи лепкава смес. Застелете голяма тава с хартия за печене. Гребвайте с лъжица от сместа и пускайте върху тавата, като леко оформите с намаслени пръсти кашкавалките.

В средата на всяка забучете малка бучка масло. Сложете бързите кашкавалки да се изпекат в загрята на 180 градуса фурна за около 25-30 минути или докато придобият приятен загар. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 30
4 18
3 11
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (20)

Алекс
Алекс
31.01.2016 19:12
Уникално вкусни се получиха. Отгоре хрупкави, отвътре меки!
5
1
kiril
kiril
26.01.2016 20:18
kak moje da kritikuvat dalie napisano s pravopisni gre6ki tova sa hora bolni psihi4eski
0
0
Кремка
Кремка
02.09.2015 00:03
Не знам защо, но при мен нещо не се получиха.....Отвътре си останаха леко като тесто, а отвън се позапекоха доста.....
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв