Мармалад от тиква

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
329
260
50
806
24/08/2012
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 036
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете тиквата от кората и почистете семките. Нарежете вътрешността на ситни кубчета и сложете да се варят във водата заедно с канелата и карамфила.

След като тиквата омекне, претрийте през сито или машина за месо. Добавете захарта към пюрето и сложете да се вари до сгъстяване, както всички остнали мармалади.

Към края добавете оцета и доварете с него още 10-15 минути. Разсипете горещия мармалада от тиква в бурканчета, затворете с капачки и стерилизирайте за няколко минути.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар