Мариновани люти пиперчици

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
126
146
22/08/2012
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 970
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • чушки - здрави лютиви пиперчици
  • копър - клончета
  • оцет
  • вода - равна част с оцета
  • захар - на вкус
  • сол - 2 с.л. на 1 л течност
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете шарени или светлозелено лютиви пиперчици. Отрежете дръжките им и ги набодете с игла в семенната част.

Подреждайте ги в буркани, като помежду им слагате по няколко стръкчета копър.

Пригответе гореща марината от равни части вода и оцет, като отмерите предварително за колко буркана ще ви е необходима маринатата. Към водата и оцета добавете захар на вкус и по 2 с.л. сол на 1 л марината.

Залейте пиперчиците с горещата марината и ги притиснете с чист камък. Оставете ги така да престоят 2-3 дена, след което започнете да ги претакате в продължение на 8-10 дни.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар