Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Орехов сос за печено месо

Орехов сос за печено месо

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Орехов сос за печено месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.

Необходими продукти

  • орехи - 150 г смлени
  • сметана - 150 г
  • вода - 1 с.л. студена
  • олио - 2 с.л.
  • индийско орехче - настъргано
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете смлените орехи с олиото и водата. Прибавете подправките и сметаната и разбийте сместа до получаването на гладък сос.

Ако пък прецените, че сместа е много гъста, може да добавите малко прясно мляко. Полученият орехов сос се поднася отделно към студено или топло печено месо.

Най-много подхожда на агнешко месо.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: