Хрупкави пилешки крилца на фурна

БарфиБарфиНовак
22/07/2012
"Приберете олиото - най-хрупкавите пилешки крилца се правят на фурна, а не пържени "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 254
  • Преглеждания за месеца3609
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки крилца - 500 г
  • яйца - 2 броя
  • грис - 1 ч.ч. пшеничен
  • орехи - 1/2 ч.ч. смлени орехови ядки
  • червен пипер - 1/4 ч.л.
  • черен пипер
  • къри - 1/4 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените крилца леко посолете и ги поръсете с черен пипер.

Разбийте яйцата в купа, а в друга купа смесете гриса, смлените орехи с още малко сол, черен пипер, червен пипер и къри.

Всяко крилце потапяйте първо в яйцата, а след това в сухата смес. Подреждайте крилцата върху решетка, под която има тава, която да обира соса от крилата при печенето.

Сложете хрупкави пилешки крилца да се пекат в предварително загряна на 200 градуса фурна, като ги обърнете веднъж. Печенето от всяка страна отнема около 15 минути.

Рейтинг

5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар