ezine.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Аржентинско песто

Аржентинско песто

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
6322k324k
Аржентинско песто
11/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
"Екзотично предизвикателство за сетивата, което отлично се съчетава с меса, дивеч или обикновени препечени филийки"

Необходими Продукти

  • магданоз - 1 голяма връзка
  • чесън - 4 скилидки
  • риган - 1 с.л. сух или 2 с.л. пресен
  • зехтин - 125 мл
  • оцет - 60 м (1/4 ч.ч.) винен
  • кимион - 1/2 пакетче смлян
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измийте магданоза и го подсушете старателно. Скълцайте го и го сипете в блендер.

Прибавете ригана, скълцания чесън и оцета.

Пуснете машината и пасирайте всички добре.

Прибавете останалите подправки, олиото на тънка струйка и доразбийте много добре.

По желание може да го поднесете с настъргани орехи.

Рейтинг

3.3
50
41
32
20
10
Дай твоята оценка: