Ezine.bg»Рецепти»Салати»Табуле»Табуле със сьомга

Табуле със сьомга

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Табуле със сьомга1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • сьомга - 600 г филе без кожа
  • булгур - 100 г
  • зехтин - 6 с.л.
  • лимони - 1 голям
  • джоджен - 60 г
  • магданоз - около 200 г
  • черен пипер
  • зелен лук - 8 стръка
  • сол
  • маруля - листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете булгура в тенджера с около 300 мл студена вода. След като водата заври, намалете котлона и варете 10-тина минути. През това време нарежете сьомгата на 4 равни парчета, сложете ги плитка тенджерка и залейте с вряла вода.

Оставете да заврят, намалете огъня и варете 3 минути. Прехвърлете сьомгата в чиния, за да може да изстине. Измийте, подсушете и накълцайте джоджена, зеления лук и магданоза. Сипете ги в купа.

Изстискайте лимоновия сок, подсушете листата маруля. Изплакнете сварения булгур със студена вода и го добавете към нарязаните зелени подправки.

Овкусете със сол и пипер, разбъркайте добре. Накъсайте сьомгата на парченца и я прибавете към салатата. Подредете листата зелена салата в плато за сервиране, отгоре разпределете табулето и поднесете с резени лимон.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: