Начин на приготвяне
Сипете булгура в тенджера с около 300 мл студена вода. След като водата заври, намалете котлона и варете 10-тина минути. През това време нарежете сьомгата на 4 равни парчета, сложете ги плитка тенджерка и залейте с вряла вода.
Оставете да заврят, намалете огъня и варете 3 минути. Прехвърлете сьомгата в чиния, за да може да изстине. Измийте, подсушете и накълцайте джоджена, зеления лук и магданоза. Сипете ги в купа.
Изстискайте лимоновия сок, подсушете листата маруля. Изплакнете сварения булгур със студена вода и го добавете към нарязаните зелени подправки.
Овкусете със сол и пипер, разбъркайте добре. Накъсайте сьомгата на парченца и я прибавете към салатата. Подредете листата зелена салата в плато за сервиране, отгоре разпределете табулето и поднесете с резени лимон.