Гъби с картофи по лигурски

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
18/04/2020
"Лесно ще приготвите тази вкусотия, ако следвате точно рецептата. Готови ли сте?"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 861
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги почистете с гъбите, след което ги нарежете на филийки.

Посолете ги леко и сложете малко смлян черен пипер.

Вземете тавичка, намазнете я леко и редете ред картофи, ред гъби, ред настърган кашкавал, галета, малко магданоз и галета.

Поръсете подправките, залейте ястието със зехтин и поставете тавичката да се пече за предварително загрята фурна на 180 градуса за 50 минути.

Поръсвайте от време на време запечените картофи с малко вода, за да не не станат много сухи.

Бон Апети!

P.S. Адаптирана от My Cooking Creations

Рейтинг

5 6
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
синева
синева
17.05.2013 13:27
и какво е това :по лигурски -обяснете,не може ли по български!!!
0
0
Трендафилова
Трендафилова
14.05.2013 13:52
Не съм я правила,но мисля че с този зехтин дето го препоръчвате при това че има 200 гр. кашкавал ястието ще плува в мазнина.Моите извинения към готвача,но мисля че съм права....
0
0
Аз съм българче
Аз съм българче
14.05.2013 13:40
страхотна,лесна и бърза рецепта!
ама това "регулярно".. толкова ли не останаха думи в българския език?!
0
0