Лозови сарми

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
4k
Лозови сарми1 / 10
25/10/2007
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
"Свиването на лозови сарми е пипкава работа, но резултатът си струва!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаният на дребно лук се пържи. Прибавя се смляното месо, разбърква се с лука и продължава да се пържи. Слагат се оризът, солта, черният пипер и нарязаният на дребно магданоз.

С тази смес се правят сармите, като с предварително попарените лозови листа се завиват сърмите.

Подреждат се в тенджера, заливат се с хладка вода и се варят на тих огън.

Готовите лозови сармички се заливат със сос, приготвен от яйцата, киселото мляко и брашното.

Рейтинг

5 6
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка: