Начин на приготвяне
Измийте картофите и ги сварете без да ги преварявате в подсолена вода. След това ги обелете и оставете да изсъхнат добре от излишната течност. Намачкайте ги грубо
В тиган сипете малко вода, добавете черния пипер и малка щипка от нарязания копър и добавете сьомгата с кожата надолу.
Сложете капак и оставете да се готви за около 3-4 минути. След това я отцедете и я оставете да се охлади. Почистете внимателно от кожата и ако има костици.
Натрошете рибата при картофите и добавете копъра, ситно накълцаните каперси и аншоа и объркайте всичко внимателно. С навлажнени ръце оформете 10 средни по големина крокети.
Овалвайте рибните крокети първо в брашното, после в яйце и накрая в натрошения корнфлейкса.
В широк тиган загрейте маслото и пускате крокетите на порции да се изпържат до златисто. Поднесете с хрупкавите рибни крокети с гарнитура по избор.