Начин на приготвяне
Почистете, обелете и нарежете ситно крушите. Сложете ги в съд на котлона с виното и остърганата шушулка ванилия да врат, докато поемат почти цялата течност. Охладете пияните круши и ги разбъркайте с галета, за да се поеме излишната влага.
Смесете 2 вида брашно, бакпулвера, джинджифила и солта в купа. Отделно разбийте яйцата с разтопеното и охладено масло. Добавете киселото мляко и при непрекъснато бъркане добавете сухите съставки.
Разбийте хубаво до получаване на гъсто кексово тесто. Финално разбъркайте с пияните круши с помощта на дървена лъжица.
Намаслете форми за мъфини и леко ги набрашнете и разпределете от сместа в тях. Сложете да се изпекат в загряна на 180 градуса фурна до суха клечка.