Охлюви с лапад

07/05/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 510
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • охлюви - 250 - 300 г без черупки
  • лапад - 1 връзка
  • лук - 2 глави кромид
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • мазнина - 80 мл олио
  • сметана - около 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително почистените от черупките, сварени и почистени от жили охлюви се прибавят в широк тиган, в който вече се е запържил ситно накълцания лук.

По желание добавете и скълцан чесън на вкус. Долива се вино и всичко се оставя да къкри, докато алкохолът се редуцира.

Лападът се почиства, накълцва и бланшира за 4 минути в подсолена вода. Вади се и без да се отцежда много, се пасира.

Така приготвения лапад се добавя в тигана при охлювите и лука и ястието се овкусява с всички подправки. Долива се течната сметана и след около 5 минути охлювите с лапад се снемат от котлона.

Рейтинг

5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Николай
Николай
20.07.2014 20:33
Пробвах! Страхотно стана. Ако не бях женен щах да свалям мадами с тая рецепта :)
0
0