Начин на приготвяне
За рецептата Охлюви с лапад предварително почистените от черупките, сварени и почистени от жили охлюви се прибавят в широк тиган, в който вече се е запържил ситно накълцания лук.
По желание добавете и скълцан чесън на вкус. Долива се вино и всичко се оставя да къкри, докато алкохолът се редуцира.
Лападът се почиства, накълцва и бланшира за 4 минути в подсолена вода. Вади се и без да се отцежда много, се пасира.
Така приготвеният лапад се добавя в тигана при охлювите и лука, и ястието с охлюви се овкусява с всички подправки. Долива се течната сметана и след около 5 минути охлювите с лапад се снемат от котлона.
Вкусно ястие с лапад, която можете да приготвите през пролетта например.
Коментари