Начин на приготвяне
Сварете ориза за суши, разбъркайте го с оцет, сол и захар и го запарете според указанията на опаковката.
Върху малка рогозчица сложете една кора нори, навлажнявайте ръце и разпределете върху нея пласт ориз, но не много дебел. В горния край оставете малко пространство без ориз и го навлажнете.
Моркова и цвеклото настържете на по-едро ренде, така че да се получат тънки пръчици. Авокадото и чушката нарежете на тънки пръчици, а рибата надробете.
В долния край на кората намажете с крема сирене, поръсете с малко сусам, разпределете по дължина от рибата със зеленчуците.
Внимателно завийте на стегнато оризово руло с помощта на рогозката и накрая прилепете с навлажнения край на норито.
Така пригответе и останалите кори с комбинации от продуктите по ваше желание. Оставете така навитите рула домашно суши да се стегнат за 60 мин. в хладилник. Готовите руло нарежете на хапки суши в остър нож.
Подредете в плато и поднесете със сусам в купичка, соев сос, маринован джинджифил и уасаби.