Бездирме

14/03/2017
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Вкусна и много интересна турска баница, която нямаме търпение да опитаме "
  • Приготвяне40 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо147 544
  • Преглеждания за месеца12091
  • Преглеждания за седмицата11248
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • брашно - 600 г
  • вода - 400 мл
  • олио - 1 к.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и правим кладенче, добавяме содата угасена в оцета, солта и водата.

Замесваме средно твърдо тесто и го разделяме на 4 еднакви топки, оставяме го да почине за 30 минути.

Върху набрашнен плот разточваме всяка кора (на тънко, като за баница). Поръсваме всяка кора с 1/4 от мазнината и размазваме навсякъде.

Навиваме кората на руло, което завиваме на охлюв и оставяме да почине за 15 минути. Разточваме навитата кора отново, докато стане дебела 1 см.

Готовите бездирмета пържим в сгорещено олио в тефлонов тиган от двете страни до зачервяване.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Анонимен
Анонимен
22.08.2019 18:38
Е,каква е тази баница,без сирене????Вие май се шегувате :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв