Провансалски бифтек

IlariaIlaria
Новак
578
270
33
771
09/04/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции6 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 824
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • гъби - 100 г почистени
  • телешко месо - 500 г кайма
  • яйца - 1 брой
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - за овалване
* мерки и количества
Кюфтета

Начин на приготвяне

Добре измийте и почистете гъбите и ги накълцайте много ситно.

Омесете ги с мляното телешко месо заедно с яйцето, сол, черен пипер на вкус и микс от провансалски подправки.

С влажни ръце оформете от сместа 6 продълговати бифтека.

Овалвайте ги в брашно и ги изпържете в силно сгорещена мазнина.

Метална скара за печене с дървена дръжка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална скара за печене с дървена дръжка
8.99 лв.
Виж ››

Почитателите на грила вече си имат нова любима придобивка - метална скара за печене. С нея ще приготвите сочно месце, вкусна риба и хрупкави зеленчуци. Металната скара има удобна дървена дръжка и възможност за лесно пренасяне, благодарение на която ще може да я вземете навсякъде със себе си.

Рейтинг

5 2
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар