Пилешки пържоли на скара с марината

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
31
2k
31/03/2012
"Мариновате и печете, нищо сложно няма, а винаги ще се намерят и желаещи да помогнат с яденето "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо42 884
  • Преглеждания за месеца205
  • Преглеждания за седмицата41
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки пържоли - 4 - 6 броя
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 4 - 6 с.л.
  • чесън - 3 скилидки пресован
  • бира - 100 мл
  • соев сос - 3 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре посолете пилешките пържоли и ги поръсете с черен пипер. Разбийте заедно олиото, чесъна, бирата, соевия сос и горчицата и добре омажете пържолите равномерно.

Оставете ги в покрит съд в хладилника за 1 час. Загрейте скара, намазнете реотаните и мятайте пилешките пържоли, леко отцедени, като ги обръщате, щом се запекат от едната страна.

Внимавайте да не пробиете месото при обръщането. Поднесете ги със свежа салата или гарнитура от картофи.

Голяма бамбукова дъска за сервиране и рязане - 38 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голяма бамбукова дъска за сервиране и рязане - 38 см
37.99 лв.
34.99 лв.
Виж ››

Подгответе лесно, бързо и чисто продуктите за ястието си върху бамбуковата дъска за рязане. Висококачествена, устойчива на следите от нож, достатъчно голяма, за да се чувствате комфортно, докато готвите. Отделете специално място в кухнята на вашата бамбукова дъска, защото тя ще остане дълго време там.

Рейтинг

5 4
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Стефанка Георгиева
Стефанка Георгиева
02.11.2014 09:49
Горещо препоръчвам. Сочни и вкусни. Могат да се консумират и на следващия ден студени.
1
0