Пилешки пържоли на скара с марината

31/03/2012
"Мариновате и печете, нищо сложно няма, а винаги ще се намерят и желаещи да помогнат с яденето "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо38 800
  • Преглеждания за месеца179
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешки пържоли - 4 - 6 броя
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 4 - 6 с.л.
  • чесън - 3 скилидки пресован
  • бира - 100 мл
  • соев сос - 3 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре посолете пилешките пържоли и ги поръсете с черен пипер. Разбийте заедно олиото, чесъна, бирата, соевия сос и горчицата и добре омажете пържолите равномерно.

Оставете ги в покрит съд в хладилника за 1 час. Загрейте скара, намазнете реотаните и мятайте пилешките пържоли, леко отцедени, като ги обръщате, щом се запекат от едната страна.

Внимавайте да не пробиете месото при обръщането. Поднесете ги със свежа салата или гарнитура от картофи.

Рейтинг

5 4
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Стефанка Георгиева
Стефанка Георгиева
02.11.2014 09:49
Горещо препоръчвам. Сочни и вкусни. Могат да се консумират и на следващия ден студени.
1
0