Начин на приготвяне
Накиснете 2 пакетчета от желатина във вода, за да набъбне. Смелете бисквитите на трохи, и ги разбъркайте с разтопеното масло. Разпределете бисквитената смес в десертни купички по дъното, като притискате.
Сложете сметаната, прясното мляко и захарта да кипнат на котлона. Отстранете от огъня и разбъркайте с 2/3 от набъбналия желатин. Разпределете сметановата смес в купичките и сложете да се стегнат.
След това загрейте сока и плода на 1 компот от череши, като може да използвате консерва коктейлни или друг вид плод и компот.
Към топлия сок и плодове объркайте другото пакетче желатин, предварително накиснат с малко вода, докато се разтвори.
Оставете леко да се охлади плодовия сок и го излейте върху стегналата се сметанова смес. Отново сложете за 2-3 часа в хладилник преди да поднесете крема.