Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Пудинг»Плодов пудинг с хляб и масло

Плодов пудинг с хляб и масло

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Плодов пудинг с хляб и масло1 / 2
11/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Няма да месите, няма да точите - приготвяте всичко и печете - готово е за нула време и е страхотно"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 350 мл
  • горски плодове - 300 г пресни или замразени
  • ванилия - 1/2 ч.л. екстракт
  • масло - 50 г
  • пълнозърнест хляб - 8 филийки
  • индийско орехче
  • кафява захар - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр. големи
  • пудра захар - за украса
  • кисело мляко - за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо включете фурната на 220 градуса. Загрейте млякото в тенджерка, но внимавайте да не кипне. Размразете плодовете. Намажете 4 огнеупорни купички с масло. Махнете коричките от хляб, намажете филийките с масло, след което нарежете всяка една на по 4 парчета.

Подредете ги в дъното на купичките. Добавете по 1 с.л. от плодовете и поръсете със захар. Отново сложете ред хляб и редувайте така до изчерпване на количествата.

Разбийте яйцата в отделна купа и ги смесете с топлото мляко и ванилията. Отново разбъркайте и разделете сместа в купичките с пудинг.

Настържете отгоре по малко индийско орехче и печете около 15 минути. Поръсете с пудра захар и поднесете с кисело мляко или сметана.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: