Заешко месо с леща

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k6591k
Заешко месо с леща
14/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1 бут
  • мас - 1.5 с.л.
  • леща - 400 гр.
  • подправки - за супа 1 пакетче
  • дафинов лист - 1 бр.
  • чесън - 4 - 5 скилидки, слълцан
  • чубрица
  • оцет - винен
  • захар - 1 к. л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутът се запържва в мазнина от двете страни. Предварително накиснатата леща в 2 л вода се прибавя заедно с подправките и чесъна към месото и се вари на тих огън.

Подправя се със сол оцет и захар.

След като се свари месото, се отделя от костите, нарязва се на парчета и се разпределя по порции в глинени купички. Отгоре се залива с лещата и се поднася.

Рейтинг

4.6
55
43
30
20
10
Дай твоята оценка: