Мариновани камби с оцет и мед

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
16/04/2009
"Още една изпитана рецепта за мариновани камби, която трябва да опитаме на всяка цена!"
Приготвяне60 мин.
Готвене2 мин.
Общо62 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо41 560
  • Преглеждания за месеца510
  • Преглеждания за седмицата32
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

  • камби
  • оцет - 2.5 л.
  • вода - 2.5 л.
  • сол - 500 г
  • мед - 500 г
  • олио - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре развити, здрави, червени камби се измиват в обилно количество вода, а дръжките им се отрязват близо до основата.

Камбите се попарят за 1–2 мин. във вряща марината, приготвена в съотношение 2.5 л. вода, оцет – 2.5 л. , сол – 500 г , мед – 500 г, олио – 500 мл.

Нареждат се в буркани и се заливат с марината, в която са попарени.

Бурканите се затварят плътно и се оставят на студено място.

Капачки за буркани 50 бр - Етрополе-17%
За вашата зимнина препоръчваме:
Капачки за буркани 50 бр - Етрополе
5.99 лв.
4.99 лв.
Виж ››

За да не отидат усилията ви на вятъра и да не се притеснявате, че зимнината ви ще се развали, заложете на изпитаното качество на капачки за буркани Етро Поле.

Рейтинг

5 5
4 6
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
mima
mima
13.09.2013 14:50
ЗА 10КГ КАМБИ СТАВА ВЪПРОС
2
0
Геро
Геро
12.10.2012 16:40
явно не! щом не пише...вие ако няма да сте спокойни, си сложете по 1-2 аспирина :)
0
1
валя
валя
11.10.2012 12:02
Аспирин слага ли се?
0
2