Гъби с балдо ориз

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
508
959
469
13/01/2017
"За приготвянето на наистина вкусен ориз се иска майсторлък, опитайте нашия балдо ориз и дайте оценката си "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 214
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • гъби - 500 г, печурки
  • ориз - 2 ч.ч., балдо
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • пул бибер - 1/2 ч.л. (лют червен пипер)
  • домати - 3 с.л., от консерва
  • олио - 1 к.ч.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме в сгорещеното олио ситно нарязания лук.

Добавяме почистените и нарязани гъби и задушаваме до омекваме.

Прибавяме предварително измития ориз и запържваме за кратко.

Добавяме доматите и накълцания чесън, сол, черен пипер и бял пибер.

Доливаме вода, така че да покрие ориза с два пръста, и варим до полуготовност.

Прехвърляме в тава и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар