Турски питки за дюнер

04/03/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753322
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене10 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции16 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо19 240
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментари4 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топличката вода, заедно със захарта. Добавете постепенно останалите продукти и замесете меко и еластично тесто. Месенето продължава около 10 минути.

Разделете тестото на 16 топки, които се оставят да втасат за половин час върху набрашнен плот. Всяка топка разточете на питка с дебелина 5 мм.

Питките изпечете в намаслена и набрашнена тава за около 10 минути в предварително загряна на 250 градуса фурна. Готовите питки се увиват в кърпа да се запарят. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 9
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Иванка
Иванка
15.06.2013 15:39
Маята е много
3
0
anna
anna
15.06.2013 13:21
истинския турски дюнер не е с питка .....а т техния "хляб" нещо тънко като палачинка изпечено на сач !истинския дюнер няма картофи ....
2
0
mehmed
mehmed
17.11.2014 15:09
браво така е.
0
1
Татяна
Татяна
24.05.2013 06:28
Наистина маята е много. Аз тези питки ги пека на тефлонов тиган.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв