Начин на приготвяне
Загрейте зехтина в тиган и сложете 2 стръкчета мащерка. Заедно с тях сложете лука, нарязан на тънки шайби. Щом се запържат за около 5 минути, махнете от котлона.
Картофите обелете и нарежете на кръгчета. Намазнете голям керамичен или йенски съд и започнете да редите ред картофи, лук, като посолявате на вкус. Завършете с ред картофи и разпръснете малки бучки масло.
Отгоре залейте със сметаната и 1/2 ч.ч. бульон. Сложете да се пече в загряна фурна, докато картофите омекнат.
След това извадете от фурната и бързо поръсете с натрошеното сирене и настърган кашкавал. Оронете 1 стрък мащерка отгоре и върнете във фурната за 10-тина минути.
Коментари