Браунис с горски плодове

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k324k
Браунис с горски плодове1 / 2
27/01/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
"Ако и вие като нас обожавате браунис - попаднали сте на точното място, знаем най-вкусните рецепти за него"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • какао - 1 ч.ч.
  • кафява захар - 2 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • масло - 80 г
  • шоколад - 120 гр натурален
  • яйца - 2 броя + 4 белтъка
  • ванилия - 1 ампула течна
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • плодове - - 200 г по избор
  • кокос - 1 - 2 с.л. кокосови стърготини
  • ядки - 1/2 ч.ч. нарязани орехи по желание
  • шоколад - 100 г, за заливката
  • сметана - 100 мл течна готварска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете шоколада и маслото за блата на водна баня. Отместете от котлона и разбъркайте със захарта. Щом сместа е охладена, започнете да добавяте яйцата и белтъците 1 по 1, като разбърквате добре след всяко. Добавете ванилията, прясното мляко и разбъркате.

Отделно пресейте брашното заедно с какаото, солта и бакпулвера и постепенно добавяйте и бъркайте към сухата смес шоколадовата. По желание може да добавите и нарязани ядки.

Пюрирайте горските плодове и ги прецедете, за да махнете семките. Смесете плодовото пюре със сместа за брауни и сипете в тава с диаметър 20 см, предварително намаслена и набрашнена или застлана с хартия за печене. Отгоре набучете другите пресни плодове, като всеки овалвате в малко кокосови стърготини.

Сложете Браунис с горски плодове да се пече в предварително загряна фурна на 170 градуса. Готовото брауни се покрива със шоколадовата заливка, приготвена от загрятата течна сметана, в която е добавен и разтопен натрошения натурален шоколад.

Рейтинг

4.8
57
42
30
20
10
Дай твоята оценка: