ezine.bg»Рецепти»Напитки»Чай»Хималайски чай

Хималайски чай

EfrosiaEfrosia
Джедай
5071k112k
Хималайски чай
25/01/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете джинджифила, начупете пръчките канела, стрийте кардамона и шафрана, натрошете индийското орехче с чук или друг подобен уред.

Сложете водата да се загре. Трябва да е между 2 и 3 л. Малко преди да заври сложете абсолютно всички подправки. Похлупете и след като заври отместете от котлона.

Добавете черния чай и оставете да се запарва за няколко минути. След това върнете на котлона и добавете предварително затопленото биволско или краве мляко.

Накрая разбъркайте чая със количество кафява захар на вкус и снемете от огъня. Не използвайте мед.

Оставете тенджерата с Хималайски чай с капака отново да се запари за 10-15 минути, след което прецедете чая през фина цедка или тензух.

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: