Никулденска пача

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
589
959
510
06/12/2016
"Страхотно предложение за празничната трапеза за Никулден - лесно, вкусно и много ефектно "
Приготвяне45 мин.
Готвене40 мин.
Общо85 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо945
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • глави от шаран - 800 г
  • вода - 120 мл
  • сол - 1 с.л.
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1/4 глава
  • черен пипер - 7 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • желатин - 20 г
  • бяло вино - 100 мл
  • рибно филе - 600 г сварено (може и да е от различни риби)
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества
Пача

Начин на приготвяне

Сваряваме измитите глави заедно с наситнените моркови и целина, черен пипер, дафинов лист и сол. Прецеждаме бульона и обезкостяваме главите.

Поставяме накъсаните предварително сварени рибни филета, заедно с месото от главите в подходяща форма, в която ще желираме. Покриваме с нарязани на тънко резени лимон.

Разтваряме желатина в студената вода, прибавяме виното и част от топлия бульон и разбъркваме, докато се разствори. (ако има нужда връщаме на котлона, като внимаваме да не заври, за да не се развали желатинът).

Покриваме рибата с готовия желиращ бульон и прибираме в хладилника да стегне.

Преди да сервираме потапяме за кратко формата в топла вода и обръщаме върху сервизна чиния.

Метална поставка за черпак
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална поставка за черпак
5.94 лв.
Виж ››

Разбърквате и поставяте на място, така че винаги да ви е под ръка, защото малките помощници в кухнята правят готвенето приятно занимание :)

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар