Зелен фасул чорба

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3122k
Зелен фасул чорба
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
19/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4-6
"Вкусна чорба, която засища, а и сгрява душата!"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 750 г
  • лук - 2 глави кромид
  • домати - 2 броя зрели
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • олио - 4 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - стръкове накълцан
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнината в тенджера и сложете да се задушат последователно ситно нарязания лук и брашното.

Щом брашното леко се запържи добавете червения пипер, почистения фасул, нарязан при нужда, както и ситно нарязаните домати и чесън.

Долейте в тенджерата около 1, 2 л топла вода и посолете на вкус.

Оставете да ври на умерен котлон до омекване на зеления боб.

Накрая снемете от котлона и поръсете с черен пипер и накълцан магданоз.

Рейтинг

5 8
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: