Баница с месо за Коледа

19/12/2011
"По Коледа стават чудеса, затова и няма да се учудим ако вместо обикновената баница, тази година на трапезата има баница с месо "
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 334
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • вода - 300 мл
  • оцет - 1 с.л.
  • олио
  • сол - 10 г
  • свинско месо - 400 г, може и дреболийки
  • яйца - 4 броя
  • мазнина - 250 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете банично тесто от пресятото брашно, водата, солта, оцета и олио на око. От тестото разточете 5 или 7 кори.

Сварете месото, накълцайте го на дребно като може да използвате и карантийки и дреболии. Посолете го, наръсете го с черен пипер и го накълцайте ситно.

В намазнена тава започнете да редите кора, плънка от месото, разбъркано с яйцата, отново кора и т.н.

Завършете с кора, намажете я с мазнина обилно и сложете баницата да се изпече до загар в умерена фурна.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар