Паста със сьомга

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
08/12/2011
"Кулинарен деликатес, приготвен в Рая или в Италия, което е почти същото "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 684
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • сьомга - 2 филета (по 150 г всяко)
  • паста - 300 г по избор
  • сушени домати - 1 буркан
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • карамфил - 2 зърна смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително запечете на скара овкусената със сол, черен пипер и лимонов сок сьомга.

Загрейте консервата сушени домати заедно с маринатата им, добавете 1 с.л. лимонов сок, щипка карамфил, сол и черен пипер на вкус.

Сварете пастата в подсолена вода и я отцедете.

Разпределете я в 2 дълбоки чинии, полейте със соса от сушени домати и сложете по филе сьомга във всяка.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
йнйн
йнйн
19.06.2015 00:39
Колко минути се пече на скарата?
0
0
Глад
Глад
09.03.2013 08:53
Рецептата е непълна... :/
Трябват чесън, щипка захар и по-малко лимонов сок.
0
0