Начин на приготвяне
Разбийте добре яйцата и добавете пресятото брашно с бакпулвера. Разбийте много добре, до гладка смес. На котлона направете смес от маслото, захарта, какаото и 9 с.л. вода, които къкрят за около 3 минути.
Оставете леко да се охлади и прибавете 1/2 от тази какаова смес към кексовата, при непрекъснато разбиване.
Изсипете в намаслена и много леко набрашнена тава - излишното количество брашно се изсипва. Сложете Негърското дупе да се пече в предварително загряна фурна на 170-180 градуса до готовност (по-малко от 30 минути).
Готовият сладкиш се обръща върху поднос, надушва се с нещо като молив и се залива с останалия какаов сос. По желание се поръсва с кокосови стърготини.
Коментари
Сладкишът Не е зле като цяло, но следващия път ще си променя леко пропорциите на продуктите : )
Четете внимателно! Жената УТОЧНЯВА, че сместа е ТЕСТО явно се е объркала и е написала мляко вместо брашно. Ако има мляко и яйца ще стане ли тесто? ( За коментара на Маркова става на въпрос)