Подлютена картофена салата

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
329
271
50
806
02/12/2011
"Когато салатата е толкова пикантна, задължително трябва да приготвите допълнително бира "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 310
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • картофи - 500 г
  • моркови - 2 броя
  • люти чушки - 2 червени
  • кьопоолу - за гарниране
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 80 мл
  • оцет - 50 мл
  • магданоз - няколко пресни стръкчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги сложете да се сварят. Щом са готови, но не преварени, ги нарежете на кубчета в голяма купа и ги залейте равномерно със сгорещеното олио.

Поръсете ги със сол и черен пипер щедро и ги разбъркайте. Добавете към тях нарязаните на тънки кръгчета моркови и почистени от семките люти чушки.

Добавете оцета, малко чубрица на вкус и разбъркайте. Поднесете от салатата в чиния, украсена с магданоз, в единия край на която сложете 1 с.л. кьопоолу.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар