Домашни рачешки рулца

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
2k
5
7k
27/11/2011
"Опитайте и повече никога няма да посегнете към готовите рула в магазина "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 482
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бяла риба - 300 г филе
  • нишесте - 1 и 1/2 с.л. царевично
  • сол - на вкус
  • захар - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • яйца - 1 брой
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете рибното филе в месомелачка или кухненски робот. По желание може да използвате и месо от рак, като съотношението е 50 на 50 рачешко месо и филе от бяла риба.

Разбийте отделно жълтъка със захарта и солта, добавете смляното рибно филе и нишестето. Белтъка разбийте отделно на пухкав сняг със съвсем малко сол и го разбъркайте внимателно към рибената смес.

С навлажнени или намаслени ръце оформете продълговати пръчици като рачешки рулца. Пускайте ги внимателно в леко вряща вода и ги сварете.

Готовите рачешки рулца по желание оваляйте в малко червен пипер. Може и да ги изпечете в намазнена тава.

Бамбукова дъска за сервиране - кръг с дръжка и слюда
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска за сервиране - кръг с дръжка и слюда
19.50 лв.
Виж ››

Вкусни ястия заслужава отлична презентация. Може да приготвите лесно и двете с кръглата бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна, практична, качествена. Бамбуковата дъска има слюда в единия край. Тя е лека и не абсорбира миризмите от различни продукти, което я прави перфектната дъска за презентация и рязане.

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар