Начин на приготвяне
Сварете пастата в подсолена вода, но я оставете леко недоварена. Пригответе сос Болонезе, като задушите в малко мазнина в широк тиган накълцания лука, моркова, целината и бекона.
Добавете каймата и разбъркайте, докато и я се запържи. След това отделете около 1/2 от тази кайма, защото ще ви трябва да я разбъркайте с Бешамела. Долейте виното в останалата кайма на котлона и го оставете да изври.
След това прибавете доматеното пюре и бульона, сол и черен пипер на вкус. Оставете соса Болонезе да ври на слаб котлон до пълна готовност, като прибавите на 2 пъти от бульона.
Пригответе бешамелов сос, като разтопите маслото, запържите брашното и долеете постепенно прясното мляко при непрекъснато бъркане. Подправете го със сол, черен пипер и индийско орехче. Свалете от котлона и разбъркайте със заделената кайма.
С двата соса напълнете макароните и ги подреждайте в подходящ поднос. С помощта на лъжичка пълнете първо с бешамеловата смес, а след това и с Болонеза. По желание поднесете с настърган пармезан или кашкавал.