Начин на приготвяне
Натрошете бисквитите на фини трохи, като най-лесно е да ги смелите в кухненски робот. След това ги разбъркайте с ром или ликьор, колкото да се овлажнят и да се слепнат.
В овална голяма купа застелете прозрачно фолио и разстелете бисквитената смес на тънък пласт по цялата вътрешност на купата.
Отделно разбийте сметаната на пухкав сняг, заедно с малко прясно мляко, 2 с.л. нишесте с вкус на банан, 2 с.л. ром или ликьор и кутията готов сметанов сладолед.
По желание добавете и захар на вкус. Изсипете сместа в купата и напускайте шоколадовите бонбони и сладките произволно и сложете да се стегне сладоледената торта за 3-4 часа в камера на хладилник или фризер.
Щом е добре замръзнала сладоледената торта се обръща в поднос и се отлепя фолиото. Може да поднесете сладоледената торта така, а може и да я покриете с 200 г разтопен и леко охладен шоколад. Върнете да стегне в камерата за кратко и поднесете, нарязана на парчета.
Допълнително може да направите украса от бонбони, бисквитки и бита сметана по желание.
Коментари