Сарми с прясно зеле и яйца

Марго
Марго
Новак
27/04/2009
"Крехки пълнени сармички, които препоръчваме да консумирате с удоволствие и мярка "
Приготвяне50 мин.
Готвене70 мин.
Общо120 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 134
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме зелката и я поставяме във вряща подсолена вода, като омекне я изваждаме и поливаме със студена вода. Оставяме да се отцеди. Отделяме листата от кочана.

Приготвяме плънката от запържените в три супени лъжици олио нарязания на ситно лук, каймата, накиснатата среда на хляба, 1 яйце и подправките.

С нея завиваме сърмите, които поставяме в тенджера с останалото олио и заливаме с вода. Вари се до готовност.

Приготвяме сос от запърженото в зехтин брашно и 1 ч. ч. зелева вода.

Оставяме да поизстине и се прибавят разбитите яйца и лимоновия сок. Кипваме и заливаме готовите сърми.

Рейтинг

5 8
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
eva
eva
28.09.2013 19:53
когато сърмите са готови (сварени) дръпваме тенджерата от котлона и малко по малко прибавяме предварително разбитите яйца с лимоновия сок . не се пече във фурна.
...ако искате да ги запечете, след сваряването ги редите в тавичка, ръсите с червен и черен пипер на вкус поливате с масло или зехтин и запичате на грил.
0
0
виокла
виокла
22.09.2013 22:57
Как заливаме със разбити сурови яйца . .. Може би после се запича ?
0
0
живка
живка
27.09.2009 22:30
Става страхотно вкусно.
0
0